Selby i Wilson u polufinalu Svjetskog prvenstva u snookeru

Čekaju protivnike

Selby i Wilson u polufinalu Svjetskog prvenstva u snookeru

A. Beganović

Mark Selby i Kyren Wilson plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u snookeru koje se tradicionalno održava u legendarnom Crucible Theatru u Sheffieldu.

Mark Selby je mnogo lakše od očekivanog u četvrtfinalu savladao Marka J Williamsa. Slavio je Selby sa ubjedljivih 13:3 po frameovima, a njegova pobjeda što se vidi i po konačnom rezultatu, niti u jednom trenutku nije dolazila pod znak pitanja.

Od samog početka meča Selby je konce igre držao u svojim rukama, a prvu sesiju je dobio 6:2 uz dva trocifrena breaka. U drugoj je Selby bio još bolji, pa je zapravo pitanje pobjednika riješio prije početka treće sesije što se na Svjetskom prvenstvu rijetko događa.

Nešto zanimljiviji meč u četvrtfinalu su odigrali Neil Robertson i prošlogodišnji finalist Kyren Wilson, koji se uspio plasirati u polufinale. Slavio je Wilson rezultatom 13:8, a pitanje pobjednika odlučeno je u posljednjoj trećoj sesiji.

Prije početka treće sesije rezultat je glasio 8:8, da bi u odlučujućim momentima meča Wilson sjajno zaigrao i sa pet uzastopno osvojenih frameova stigao je do ubjedljive pobjede.

Preostala dva duela četvrtfinala još uvijek nisu okončana. Shaun Murphy i Judd Trump odigrali su prvu sesiju nakon koje rezultat glasi 4:4, dok su Anthony McGill i Stuart Bingham odigrali dvije sesije, a u prednosti je McGill (9:7).

U polufinalu Selby čeka boljeg iz duela McGilla i Binghama, dok s druge strane Wilson čeka pobjednika meča između Murphyja i Trumpa.

Dodajmo na kraju da je aktuelni svjetski prvak Ronnie O'Sullivan takmičenje okončao u osmini finala. Bolji je bio McGill (13:12), tako da će snooker imati novog svjetskog šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi