Svjetski šampion u snookeru došao go pred novinare

Totalno opušteni Mark Williams

Svjetski šampion u snookeru došao go pred novinare

Velšanin Mark Williams je sinoćnjom pobjedom nad Johnom Higginsom po treći put u svojoj karijeri postao prvak svijeta, a zanimljivo je da je prvi koji je uspio osvojiti dva naslova u razdoblju od čak 15 godina.

Williams, koji je posljednji put svjetski prvak bio 2003. godine, je u 43. godini života ostvario vjerovatno najveće dostignuće u karijeri s obzirom da je uoči dolaska na Svjetsko prvenstvo poručio da se ide dobro zabaviti, te da nema prevelika očekivanja.

Jedan od zanimljivijih i omiljenijih likova na Touru je čak dao i obećanje da će se na konferenciji za medije pojaviti go, ako dođe do titule. I održao ga je.

"Malo je hladno ovdje, zar ne?", započeo je Williams svoje obraćanje medijima nakon epskog finala, te nastavio u ozbiljnijem tonu:

"Igrati protiv Higginsa u finalu je samo po sebi ogromno iskustvo. Morate očekivati povratak jer čak i kad imate 50 ili 60 poena viška, on je najbolji u čišćenju stola. Bolji čak i od O'Sullivana. U svakom trenutku sam mislio da nije dovoljno to što sam uradio i da moram počistiti kugle jer će on to kazniti".

Interesantno je i što je Mark Williams prošle godine razmišljao o završetku karijere, u čemu ga je spriječila supruga koja mu je bila i najveća podrška u Crucible Theatru.

"Da, ozbiljno sam razmišljao da odustanem. Ali nisam, predomislio sam se. Sada sam u dobroj formi", dodao je sjajni Williams, koji je kao 43-godišnjak postao drugi najstariji svjetski šampion ikada. Najstariji je Ray Reardon, koji je 1978. osvojio titulu sa 45 godina.

Mark Williams je pobjedom protiv Johna Higginsa postao i bogatiji za 425.000 funti, a slavio je sa 18:16. Upravo tim rezultatom je pobjeđivao i u prethodna dva finala Svjetskog prvenstva.

Iako je ovakvim pojavljivanjem na konferenciji za štampu prekršio pravila, iz organizacije su obećali Williamsu da ga neće kazniti zbog toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi