Williams vodi u velikom finalu, može li Higgins do preokreta?

Svjetsko prvenstvo u snookeru

Williams vodi u velikom finalu, može li Higgins do preokreta?

Svjetsko prvenstvo u snookeru polako se približava kraju. Danas je u Crucible Theatru u Sheffieldu započeo finalni meč Johna Higginsa i Marka Williamsa, koji nakon dvije sesije vodi sa 10:7.

Mark Williams je na startu poveo sa 4:0, ali bez ijednog trocifrenog brejka, da bi potom John Higgins smanjio na 4:1 uz brejk 119. Do kraja prve sesije, Williams je osvojio dva, a Higgins dva framee pa je rezultat bio 5:3.

U drugoj sesiji, obojica su osvojila po četiri framea s tim što je završnica pripala Velšaninu koji je slavio u tri posljednja framea i poveo sa 10:7. Prethodno je bilo neriješeno, 7:7.

Higgins je u potrazi za svojom petom titulom svjetskog prvaka, Williams za trećom, a pobjednik će osvojiti 425,000 funti.

Finale Svjetskog prvenstva nastavlja se sutra.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Pohvalno je sto vukmirovic prati ovo prvenstvo. Jedan od rijetkih. Svaka cast
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi