Novi naslov za fenomenalnog Trumpa i bogatstvo na bankovnom računu

Novi naslov za fenomenalnog Trumpa i bogatstvo na bankovnom računu

Adnan Beganović

Najbolji igrač snookera, Judd Trump, osvojio je naslov na rangirajućem turniru Gibraltar Openu, te je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Trump je još jednom pokazao da je trenutno najbolji snooker igrač na svijetu, a u finalnom meču je sa ubjedljivih 4:0 savladao Jacka Lisowskog.

Trumpu je ovo pet rangirajući naslov u sezoni, a 22. u karijeri. Izjednačio se na 5. mjrstu svih vremena sa Markom Williamsom po pitanju osvojenih titula na rangirajućim turnirima.

Pobjedom na Gibraltar Openu zaradio je 50.000 funti, a s obzirom da je trijumfovao i u BetVictor Europen seriji zaradio je dodatnih 150.000 funti.

"Prilično sam zadovoljan kako sam igrao tokom cijelog turnira. Nisam razmišljao da bi mogao osvojiti 22 rangirajuća turnira prije dvije ili tri godine. Osvajao sam jedan ili dva turnira godišnje i da sam karijeru zaavršio sa ovim brojem naslova bio bih zadovoljan", istakao je Trump.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi