German Masters: Nestvaran povratak Trumpa za finale protiv Lisowskog

German Masters: Nestvaran povratak Trumpa za finale protiv Lisowskog

A. Beganović

U finalu rangirajućeg snooker turnira German Mastersa igrat će Judd Trump i Jack Lisowski.

Najbolji igrač snookera Judd Trump u polufinalnom meču je snage odmjerio sa Barryjem Hawkinsom i slavio je rezultatom 6:5. Tako je Trump opravdao ulogu favorita, ali stvari se nisu odvijale onako kako je očekivao najbolji snoooker igrač današnjice.

Naime, Hawkins je mnogo bolje otvorio meč i poveo je 5:1 s tim da je u prvih šest frameova napravio dva trocifrena breaka (101, 140). Međutim, kada se očekivalo da meč privede kraju, Trump dodaje gas i sa tri uzastopna trocifrena breaka (131, 131, 100) vraća se u igru (5:4). Nastavio je Trump sa dobrom igromm uspio je izjednačiti, a u odlučujućem frameu je bio smireniji i na kraju je zasluženo slavio.

Drugi polufinalni meč između Lisowskog i Toma Forda nije donio mnogo uzbuđenja. Lisowski je od samog početka bio bolji, držao je konce igre u svojim rukama i na kraju je zasluženo slavio rezultatom 6:2. Treba dodati da je jedini trocifreni break na meču napravio Ford (104).

Finalni meč na rasporedu je danas, a igra se na devet dobijenih frameova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi