Trumpu Players Championship i 130.000 funti

Osvojio prvi rangirajući turnir u sezoni

Trumpu Players Championship i 130.000 funti

A. Beganović

Judd Trumap osvojio je titulu na rangirajućem snooker turniru Players Championshipu koji se igrao u Velsu za nagradni fond od 350.000 funti.

Sjajan meč u finalu su odigrali Trump i Marco Fu, a na kraju je sasvim zasluženo slavio Trump i to rezultatom 10:8 po frameovima.

Fu, koji u posljednje vrijeme igra fenomenalno, bolje je otvorio meč i nakkon sedam odigranih frameova imao je prednost 5:2.

No, do kraja prve sesije Trump osvaja dva framea i tako se vraća u meč, a kako je završio prvu tako je i započeo drugu sesiju. Sjajnom igrom osvaja prva četiri framea druge sesije i dolazi do prednosti (8:5). Činilo se tada da je Trump "slomio" Fua, no ovaj sjajni igrač nije bio rekao posljednju riječ u meču.

Uspio je smanjiti na 8:7, te meč odvesti u neizvjesnu završnicu u kojoj se na kraju bolje snašao Trump kojem je Players Championship prvi osvojeni rangirajući turnir u aktuelnoj sezoni.

Trumpu je tako stigao do sedme rangirajuće titule u karijeri, bankovni račun podebljao je za 130.000 funti pošto mu je kao pobjedniku pripalo 125.000, te 5.000 za najveći break na turniru koji je iznosio 136 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi