Trumpu titula na China Openu i 85.000 funti

Završen je još jeddan rangirajući snooker turnir

Trumpu titula na China Openu i 85.000 funti

Adnan Beganović

Judd Trump osvojio je rangirajući snooker turnir China Open i to po drugi put u svojoj karijeri.

U finalnom meču China Opena sjajni Trump je bez većih problema nadigrao Rickyja Waldena, koji je tokom cijelog turnira igrao dobar snooker.

Trump je slavio rezultatom 10:4 po frameovima, a meč nije dobro otvorio. Walden je poveo 3:1, ali Trump je serijom 4:0 prvu sesiju riješio u svoju korist rezultatom 5:3. U drugoj sesiji Trump je bio mnogo bolji i na kraju je sasvim zasluženo stigao do pobjede.

Na meču je viđen samo jedan trocifreni break. Napravio ga je Walden u četvrtom frameu kada je za jednim pojavljivanjem na stolu napravio break od 108 poena. Inače, Trump je kao pobjednik zaradio 85.000 funti, a ovo mu je peta rangirajuća titula u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi