U četvrtfinalu Scottish Opena snooker klasik

O'Sullivan protiv Higginsa

U četvrtfinalu Scottish Opena snooker klasik

A. Beganović

Početkom sedmice u Emirates Areni u Glasgowu počeo je rangirajući snooker turnir Scottish Open koji se igra za nagradni fond od 366.000 funti, a pobjedniku će pripasti 70.000.

Juče su igrani mečevi 3. i 4. kola, a poznato je i osam učesnika četvrtfinala u kojem nas između ostalog očekuje i snooker klasik između peterostrukog svjetskog prvaka Ronnieja O'Sullivana i Johna Higginsa, čovjeka koji je četiri puta osvojio titulu svjetskog prvaka.

O'Sullivan je u osmini finala u fenomenalnom meču savladao Marka Allena rezultatom 4:2 po frameovima. Ronnie je sa dva trocifrena breaka (104, 103) otvorio meč, da bi Allen breakom od 74 dobio treći frame. No, O'Sullivan uzvraća breakom od 85 i dolazi do tri meč lopte od kojih je drugu iskoristio za konačnih 4:2.

Higgins, koji u ovoj sezoni pruža sjajne partije u meču osmine finala "pomeo" je Dominica Dalea. Slavio je Higgins sa maksimalnih 4:0 po frameovima i sigurno je da će današnji snooker klasik između dva velika šampiona ponuditi mnogo uzbuđenja.

U četvrtfinale se plasirao i Judd Trump koji je u osmini finala u meču bez trocifrenih breakova savladao Kyrena Wilsona (4:2). Njegov protivnik će biti Robert Milkins koji je u osmini finala u neizvjesnom meču nadigrao Anthonyja Hamiltona (4:3).

Još dva meča odlučena su u posljednjem sedmom frameu. Yu Delu je savladao Seana O'Sullivana, a Liang Wenbo je bio bolji od Barryja Hawkinsa i upravo će ova sva igrača odmjeriti snage u četvrtfinalu.

Uzbuđenja nije nedostajalo niti u duelima Marka Davisa i Marka J Williamsa, te Neila Robertsona i Marca Fua. I ova dva meča otišla su u sedmi frame, a do pobjeda su stigli te će se sastati u četvrtfinalu Davis i Fu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi