Velika senzacija na Welsh Openu, Ronnie O'Sullivan izgubio od 71. igrača na svijetu
O'Sullivan je djelovao dobro na početku, ali su se stvari vrlo przo okrenule u korist Ursenbachera

Nekoliko neočekivanih rezultata

Velika senzacija na Welsh Openu, Ronnie O'Sullivan izgubio od 71. igrača na svijetu

S. Pašalić

Velika senzacija se dogodila četvrtog dana Welsh Opena.

Švicarac Alexander Ursenbacher je izbacio sa turnira Ronniea O'Sullivana sa 4:2.

Sjajno je O'Sullivan krenuo u meč i osvojio prvi frame u kojem je ostvario century od 118 poena i poveo sa 1:0. O'Sullivan je dobro krenuo i u drugom frameu i nanizao 24 poena, ali onda je napravio grešku i promašio jednostavnu crvenu kuglu i Ursenbacher je to iskoristio i izjednačio na 1:1.

Treći frame je mogao otići na obje strane, ali O'Sullivan je imao malo više sreće i poveo sa 2:1. Naredna dva framea Švicarac osvaja dosta lagano i stiže do preokreta i vodstva od 3:2.

Šesti frame je O'Sullivan imao priliku da osvoji, ali je napravio nevjerovatnu grešku i promašio jednostavnu žutu kuglu, a Ursenbacher je zatim imao lagan zadatak i ubacio ostale obojene kugle i stigao do velike pobjede.

Dan je bio pun iznenađenja pa je tako i Mark Allen je također završio nastup sa turniru, a bolji je bio Ian Burns sa 4:2. Barry Hawkins je također iznenađujuće poražen od Michaela Georgioua sa 4:2.

Ipak neki igrači su opravdali ulogu favorita pa je Ding Junhui sa 4:2 bio bolji od Joea Perryja, Jack Lisowski je sa 4:3 savladao Sama Craigiea, a Stuart Bingham je sa 4:1 bio bolji od Martina O'Donnella.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi