Williams preko Milkinsa do četvrtfinala Svjetskog prvenstva
Foto: World Snooker

Ulazimo u samu završnicu turnira u Crucible Theatreu

Williams preko Milkinsa do četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Mark Williams je danas došao do svog osmog četvrtfinala Svjetskog šampionata u snukeru i to nakon što je sa 13-7 porazio Roberta Milkinsa.

Dvostruki osvajač turnira u Cruciable Theatru prošle godine nije uspio doći do same završnice nakon poraza od Carringtona u kvalifikacijama. Ipak, Williams u zadnje vrijeme igra sjajno, pa Milkins nije imao puno šanse protiv njega.

Williams je ušao u današnji sudar s prednošću 10:6 i ubrzo povisio istu sjajnim frejmom od 101 poena. Uspio je uzvratiti Milkins, ali je Williams lagano sa dva brejka, od 83 i 72 poena, obezbijedio četvrtfinale u kojem će odmjeriti snage sa Carterom.

Četvrtfinale je danas izborio i Ding, svjetski broj 3, koji je opravdao ulogu favorita i sa 13:4 savladao McGilla. Ding će tako u narednoj rundi igrati protiv Hawkinsa.

Do osam najboljih je došao i Judd Trump pošto je rezultatom 13:9 bio bolji od Waldena. Trump će se za mjesto u polufinalu boriti sa Higginsom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi