Zlatan Fuka osvajač četvrtog kola Best of Best lige u Bugojnu

Takmičenje u klubu Desetka

Zlatan Fuka osvajač četvrtog kola Best of Best lige u Bugojnu

S. Mlaćo

Četvrto kolo Best of the Best Carlsberg snooker lige za diviziju Bugojno odigralo se proteklog vikenda u snooker&bilijar klubu Desetka u Bugojnu.

Kao i predhodna tri kola ni ovaj put iznenađenja nisu izostala, pa su tako finalisti iz prošlog kola, Amel Fazlibegović i Elvis Čehajić, ispali već u prvom krugu, dok su sa druge strane debitanti Dino Kulaš i Irhad Ćeso igrali na zavidnom nivou.

Irhad Ćeso se odličnom igrom plasirao u finale uz samo dva izgubljena frejma, dok je Dino Kulaš u polufinalu protiv Fuke Zlatana promašio solidnu kuglu za finale, što je iskusni Zlatan znao kazniti. U finalu je Zlatan Fuka slavio pobjedu od 3:1 nad Ćesom Irhadom i pokazao da se trening i upornost itekako isplate. Ova pobjeda je Zlatanu obezbijedila trenutno prvo mjesto na tabeli.

Vjerujemo da ništa manje iznenađenja neće biti u tuzlanskim klubovima Click i Billy Blues, gdje će se u subotu 19. januara igrati treće kolo Carlsberg snooker lige za ovu diviziju.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi