Adria Tour koji se trebao igrati u Banjaluci i Sarajevu zvanično otkazan

Ništa od tenisa u našoj zemlji

Adria Tour koji se trebao igrati u Banjaluci i Sarajevu zvanično otkazan

Endin Čaušević

Novak Đoković je potvrdio danas da je pozitivan na koronavirus.

Đoković je pokrenuo turnir Adria Tour koji se prvo igrao u Beogradu, a zatim i u Zadru proteklih dana. Finale u Zadru trebalo se igrati u nedjleju, ali je otkazano nakon što je potvrđeno da Grigor Dimitrov ima koronavirus.

To je stvorilo veliki haos, a većina tenisera se odmah testirala iste noći. Potvrđeno je da su trojica još zaražena, dok je Đoković odlučio da se testira kada stigne u Beograd.

No, i Novak je danas potvrdio da je pozitivan na koronavirus zbog čega su se stvorili veliki problemi oko Adria Toura. Ovaj turnir se početkom mjeseca trebao igrati i u našoj zemlji, tačnije Banjaluci i Sarajevu.

Međutim, direktor ovog turnira Đorđe Đoković potvrdio je danas da se Adria Tour neće održati u Bosni i Hercegovini.

"Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja posljednjih dana donijeli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave", izjavio je Đoković.

Top Komentari

Maestro
Hvala Bogu već su se uzdigli ko da se igra neki Grand Slam turnir
0 2
Turgut2
I neka je otkazan našli su dobro vrijeme za igrati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi