Đoković: Iskreno mi je žao svakoga ko se zarazio, sve sam radio čistog srca...

Prvi reket svijeta se oglasio

Đoković: Iskreno mi je žao svakoga ko se zarazio, sve sam radio čistog srca...

Prvi teniser svijeta Novak Đoković potvrdio je danas da je pozitivan na koronavirus. 

Osim njega, pozitivna je i supruga Jelena dok su djeca negativna.

Nakon svega oglasio se i sam teniser koji je inače bio organizator Adria Toura na kojem je i dpšlo do zaraze.

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-playja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi", rekao je Đoković i dodao:

"Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave ljekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana", dodao je Đoković.

Podsjetimo, osim njega ranije je objavljeno da su pozitivni Grigor Dimitrov, Borba Čorić, Viktor Troicki, kondicioni trener Đokovića, trener Dimitrova...

Top Komentari

Armin29
Jel te stid da se javljas
2 5
ryan.giggs
Što uopšte slušaš doktore? To je bre laž, hoće da te vakcinišu, čipuju, ne daj se bre brate Nole. Sad kući i liječi se alternativnom medicinom. Ubleho praznoglava.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi