Igrat će protiv Nadala za 5. kolo, a ni ne zna za to: Ma daj, tri sata je ujutro...

Hit izjava francuskog tenisera

Igrat će protiv Nadala za 5. kolo, a ni ne zna za to: Ma daj, tri sata je ujutro...

Eldar Ganibegović

Po prvi put u karijeri Adrian Mannarino izborio je plasman u četvrto kolo Australian Opena.

On je u trećem krugu s 3:1 savladao ruskog tenisera Aslana Karatseva i tako se plasirao dalje, a naredni protivnik mu je legendarni Rafael Nadal.

"Umoran sam sada. Dugo je trajao meč, sada je tri sata poslije ponoći. Bila je dobra borba, sa mnogo razmjena. On je udarao snažno. Bio je dobar meč, drago mi je što sam pobijedio“, rekao je 33-godišnji Francuz, a na pitanje o narednom rivalu rekao je:

"Ne znam protiv koga ću igrati u sljedećm kolu. Ne gledam unaprijed. Tri sata je... Upravo sam završio meč. Nije me briga protiv koga ću igrati. To je posljednje o čemu sada mislim. Želim da uživam u momentu. Bit će vremena da razmišljam o sljedećem protivniku".

Mannarino je u prvom kolu, podsjetimo, s 3:2 savladao Duckwortha, s 3:0 je eliminisan Hurkacz, a sada ga očekuje meč protiv čovjeka koji je 20 puta osvajao Grand slam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi