Rafael Nadal bez problema do trećeg kola Australian Opena

Kecmanović prošao dalje, Lajović ispao

Rafael Nadal bez problema do trećeg kola Australian Opena

E. Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal bez većih problema plasirao se u drugo kolo Australian Opena.

Nadal je u drugom kolu prvog Grand Slam turnira u sezoni igrao protiv njemačkog tenisera Yannicka Hanfmanna i lagano je slavio sa 3:0 u setovima.

Prvi set trajao je 48 minuta i već je bilo jasno da će Hanfmann teško uspjeti nešto da uradi u ovom meču. Nadal je odlično ušao u meč i prvi set riješio je u svoju korist sa 6:2.

Španac je s dobrom igrom nastavio i u drugom setu i izgledalo je da jednostavno igra sa pola snage.

Hanfmann je u drugom setu pružio nešto bolji otpor, a Nadal je na kraju dobio taj set sa 6:3. Treći set igrao se sat vremena, a Nadal je posao završio sa 6:4 i zasluženo se plasirao dalje.

Srbijanski teniser Miomir Kecmanović pobijedio je Tommyja Paula sa 3:0 u setovima, te je i on prošao dalje. Po setovima je bilo 7:6, 7:5, 7:6. Drugi srbijanski teniser Dušan Lajović je završio svoj nastup na Australian Openu.

Lajović je sa 3:0 u setovima izgubio od španskog tenisera Carlosa Alcaraza i oprostio se od takmičenja.

Dalje ide i italijanski teniser Matteo Berrettini koji je u drugom kolu pobijedio Stefana Kozlova sa 3:1 (6:1, 4:6, 6:4, 6:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi