Agassi: Imao sam osjećaj da Đokoviću više odmažem nego pomažem

Nekadašnji Novakov trener

Agassi: Imao sam osjećaj da Đokoviću više odmažem nego pomažem

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Andrea Agassi poručio je da je imao osjećaj kako više odmaže nego pomaže srbijanskom teniseru.

Podsjetimo, njih dvojica su saradnju prekinula početkom ove godine kada se u Novakon štab vratio Marjan Vajda, a saradnja sa Agassijem će Đokoviću ostati upamćena kao vjerovatno najgori period karijere.

Naravno, nije samo Agassi krivac za to, već i ostale okolnosti kao što je povreda prvog tenisera svijeta, ali je činjenica da se njih dvojica nisu dobro slagala.

"Novak je bio zahvalan na savjetima koje sam mu davao, ali nije vjerovao u ono što mu kažem pa nisam mogao ništa da uradim. A, kada osjećate da više odmažete nego što pomažete, onda treba da prestanete. Nije bilo obostrane saradnje. Saglasili smo se da se ne slažemo. Njegova fizička sprema nije bila najbolja pa nam ni to nije pomagalo", rekao je Agassi.

Podsjetimo, Đoković je danas ponovo prvi teniser svijeta, a trenutno se sprema za nastup na prvom Grand Slam turniru - Australian Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi