Simpatični Zverev nasmijao i Đokovića: Moj otac ni ne zna šta se dešava
Zverev je do titule u Londonu stigao velikim pobjedama u završnici - prvo je savladao Rogera Federera, a onda Novaka Đokovića i zanimljivo nije izgubio ni set

Komičan govor za kraj u Londonu

Simpatični Zverev nasmijao i Đokovića: Moj otac ni ne zna šta se dešava

E. Škorić

Mladi njemački teniser Alexander Zverev ostvario je rezultat karijere, osvojivši jučer Završni masters u Londonu, pošto je u dva seta savladao Novaka Đokovića (6:4, 6:3).

Sjajni Zverev je već u polufinalu ostvario veliku pobjedu, kada je također u dva seta bio bolji od Rogera Federera. Sve je oduševio odjavnim govorom u Londonu, a Novak Đoković ga je samo gledao i smješkao se.

Prvo je nahvalio najboljeg tenisera svijeta iskazavši mu ogroman respekt.

"Novak, imao si sjajnu godinu i bio je užitak gledati te ove sezone. Skoro da nisi izgubio nijedan meč u drugom dijelu sezone, a i inače dobivaš svaki meč koji poželiš pa, eto, hvala ti što si mi ovaj pustio. Svi znaju koliko si dobar igrač, ali ja znam i koliko si dobra osoba. Moram ti zahvaliti za svu pomoć koju si mi uvijek pružao i uvijek si bio tu kad sam trebao neki savjet. Ne samo o tenisu nego o karijeri i životu općenito, iako nećemo sad ovdje otkrivati o čemu smo točno razgovarali", govorio je kroz smijeh 21-godišnji Zverev.

Zatim se zahvalio ekipi na tribini, a onda spomenuo oca i dodatno sve nasmijao.

"Hvala vam svima. Posebno mom ocu koji će od sreće plakati do Nove godine i koji nema pojma o čemu ja sada pričam jer ne zna baš dobro engleski, ali to je u redu. Tata, ti si moj najbolji trener", istakao je Zverev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi