"Povratak Đokovića je jedan od najvećih u sportu"
Sredinom godine Đoković je sjajno zaigrao

Srbijanski teniser ponovo na tronu

"Povratak Đokovića je jedan od najvećih u sportu"

S. Mlaćo

Novak Đoković se dosta mučio na početku 2018. godine, ali je sredinom ove godine podigao nivo igre, te obezbijedio sebi prvo mjesto na ATP listi.

Činilo se da je srbijanski teniser neće moći da se vrati u pravu formu, čak se nije nalazio ni među 20 najboljih, no zaigrao je briljantno i pokazao svoje kvalitete.

Predsjednik Asocijacije teniskih profesionlaca Chris Kermode imao je samo riječi hvale na račun Đokovića.

"Ono što je Novak uradio ove sezone mora biti jedan od najvećih povrataka generalno u sportu. Bilo je fenomenalno kako se vratio u formu i to što je uradio bilo je gotovo nezamislivo pre šest meseci. Potpuno zaslužuje prvo mjesto na listi i trebalo bi da je veoma ponosan na svoj uspjeh", kazao je Kermode.

Đoković je ove sezone osvojio četiri pobjednička trofeja i to Cincinati, Wimbledon, US Open i Shangaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi