Ako je Zverev dobar teniser, šta onda reći za Thiema?

Očitao lekciju Nijemcu

Ako je Zverev dobar teniser, šta onda reći za Thiema?

E. Škorić

Dominic Thiem je s lakoćom prošao u polufinale Roland Garrosa.

U Parizu su dvojica teniskih dragulja odmjerili snage u sklopu četvrfinala, ali Thiem je bio daleko bolji i, primjeti se - odmorniji.

Zverev je imao tri uzastopna meča sa po pet setova, ali ovaj put je ipak posustao i nije smogao snage da se plasira u polufinale.

Thiem je dobio u tri seta, vodio je 6:4, 6:2, a kada se činilo da će opet isplivati njemački mentalitet, Zverev je osvojio jedva dva gema.

U polufinalu će Austrijanac igrati protiv boljeg iz duela Novak Đoković - Marco Cecchinato.

Roland Garros, četvrtfinale:
Thiem - Zverev 6:4, 6:2, 6:1

Top Komentari

Senko Samic
Nije bas tako bilo jer se Zverev na pocetku meca povrijedio imao je povredu butnog midica i nije htio odustati i zato ga je ovako pobjedio.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi