Thiem i Čilić prošli, Shapovalov iznenađujuće ispao

Roland Garros, druga runda

Thiem i Čilić prošli, Shapovalov iznenađujuće ispao

Dva potajna favorita za visok plasman na ovogodišnjem Roland Garrosu Dominic Thiem i Marin Čilić plasirali su se danas u treću rundu ovog turnira. 

Thiem je svoj meč protiv sjajnog mladog Grka Stefanosa Tsitsipasa počeo jučer, ali zbog mraka je susret prekinuti i nastavljen je danas. Austrijanac je bio veoma dobar protiv nezgodnog rivala i na kraju je slavio sa 6:2, 2:6, 6:4 i 6:4. Thiem će u šesnaestini finala igrati protiv Berrettinija koji je u drugom kolu izbacio Gulbisa.

Dalje ide i Čilić koji je teže od očekivanog porazio Poljaka Hurkacza. Marin je lako dobio prva dva seta - sa po 6:2, ali Poljak je slavio u trećem nakon taj brejka. Ipak, Čilić je ponovo ubacio u brzinu više i četvrti set je osvojio sa 7:5 za plasman u treću rundu. On će tamo igrati protiv Stevea Johnsona.

Danas je iz turnira ispao sjajni mladi Holanđanin Denis Shapovalov što je jedno od najvećih iznenađenja dana, a izbacio ga je Nijemac Maximilian Marterer sa 3:1 u setovima. Od ostalih tenisera treba istaći da su dalje prošli Italijan Fabio Fognini i Britanac Kyle Edmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti