Ako ko zna kako pobjeđivati u pet setova, onda je to Marin Čilić

Novi maraton i nova pobjeda

Ako ko zna kako pobjeđivati u pet setova, onda je to Marin Čilić

E. Škorić

Marin Čilić je nakon velike borbe izbacio Roberta Bautistu-Aguta.

Čilić je devetog igrača svijeta porazio sa 6:7, 6:4, 6:0, 5:7 i 6:3. Hrvatski teniser je imao meč za pamćenje protiv Benoita Pairea, a sličan maraton čekao ga je i jutros u borbi za osminu finala.

Prvi set je izgubio u taj-brejku, onda drugi dobio 6:4, treći s nulom, a onda slijedi pad u igri, Bautista se vraća (5:7), da bi u setu odluke Čilić slavio sa 6:3.

U osmini finala igrat će protiv pobjednika meča Stefanosa Tsitsipasa i Miloša Raonića.

Čiliću je ovo bio 32. pobijeđeni meč u pet setova, što je najviše od svih aktivnih igrača. Primjera radi, Roger Federe ri Novak Đoković imaju po 30 pobjeda u petosetnim mečevima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi