Novi poraz Marina Čilića: Albert Ramos siguran na startu Mastersa u Shangaju
Marin Čilić zabilježio je novi razočaravajući poraz

Sezona za zaborav hrvatskog igrača

Novi poraz Marina Čilića: Albert Ramos siguran na startu Mastersa u Shangaju

Marin Čilić ponovo je poražen na startu nekog velikog turnira. U prvom kolu Mastersa u kineskom Shangaju sa sigurnih 2:0 po setovima savladao ga je Španljolac Albert Ramos Vinollas.

Od samog početka servis Marina Čilića nije funkcionirao kako treba pa je Ramos dobro reternirao i osvajao dosta poena na početni udarac Hrvata. Sve to je naplatio u devetom gemu prvog seta kada oduzima Čiliću servis te u narednom sigurno potvrđuje prvi set.

Ista priča viđena je i u drugom setu samo što je break za Španjolca stigao ranije. Ovaj put dogodilo se to u sedmom gemu drugog seta i ostatak posla je Ramos završio bez ikakvih problema. Kao nagradu za ovu pobjedu igrat će u 2. kolu protiv Rogera Federera.

U ostalim mečevima koji su počeli u isto vrijeme Britanac Cameron Norrie bio je uvjerljiv protiv Gillesa Simona s 2:0 po setovima, kao i Denis Shapovalov koji je identičnim rezultatom porazio Francisa Tiafoea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije