Đoković ponovo razgovarao sa Vučićem, sada je imao veliku molbu

Prvi reket svijeta se trenutno nalazi u Australiji

Đoković ponovo razgovarao sa Vučićem, sada je imao veliku molbu

H. Zilić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trenutno u Australiji proživljava dramatične trenutke.

Srbijanski teniser je smješten u jednom od hotela za imigrante gdje će i boraviti tokom sljedeća tri dana dok se ne donese konačna odluka, a nakon što je Đoković uputio žalbu na ukidanje vize te zabranu boravka u Australiji, Federalni sud u Melbournu je odlučio da cijeli slučaj razmatra tokom vikenda.

Hotel u kojem se nalazi Đoković važi za "zloglasni" u Australijii, a u njemu su bili smješteni imigranti koji su prebačeni u Australiju s otoka Manus i Naur i njih 32 još se nalazi u hotelu prema posljednjim pdoacima australskih medija.

Nakon ove odluke, Novak Đoković je kontaktirao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa jednom molbom, a to je da mu se obezbijedi kuća do ponedjeljka do kada će boraviti u Australiji dok se ne azvrši njegov cijeli slučaj oko vize i dokumentacije.

"Ono što smo mogli učiniti, ja sam sinoć prvi put razgovarao s njim, jutros drugi put, u skladu s dogovorima koje imamo, Ana Brnabić upravo poziva telefonom, moleći i želeći jednu stvar, da prije konačne odluke suda u ponedjeljak omoguće Novaku da ne bude u ovom zloglasnom hotelu, već u kući koju je unajmio, da se može kretati. To je ono što je Novak tražio od svoje države, naša je obaveza da čuvamo svoje građane. Razgovarao sam s njim sinoć i jutros, naše ministarstvo je uključeno", rekao je Vučić za medije u Srbiji.

Top Komentari

Ante G.
Ovo je lijepo, drzava se brine za svoje gradjane. Da se desi nekim slucajem da neko iz bosne negdje zaglavi, to mu je to. Ko bi nazvao za njega... Ni "d" od drzave.
0 7
Uranija
Što više vijesti povezanih sa ovim bolesnim licemjerom, a što se tiče Novaka, njemu svaka čast kao sportisti i kao čovjeku ali je u ovom slučaju napravio veliku grešku, želio je da bude izuzetak i to mu se obilo o glavu i sad je kao žrtva!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi