U Srbiji se osvetili Australcima za Đokovića: U kasnim satima "bombardovali" ambasadu
FOTO: Screenshot

Bili su blagi

U Srbiji se osvetili Australcima za Đokovića: U kasnim satima "bombardovali" ambasadu

A. Čaušević

Navijačima Novaka Đokovića je itekako teško pala odluka da se najboljem teniseru današnjice zabrani ulazak u Australiju.

Đoković je u srijedu doputovao u Melbourne, ukinuta mu je viza, završio je u hotelu za imigrante te nakon žalbe čeka konačno odluku.

Srbijanskom teniseru je viza ukinuta kasno sinoć po centralnoevropskom vremenu što je izazvalo dosta pažnje u svijetu sporta.

Kompletna saga se sa najviše pažnje pratila u Srbiji, a nakon odluke o ukidanju vize članovi amaterskog kluba su se odlučila za simboličnu osvetu.

Naime grupa tenisera amatera je otišla pred ambasadu Australije u Srbiji te zgradu građala teniskim lopticama. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

"Došli smo povodom odluke da je velika demokratska Australija odbila devetostrukom šampionu i ponosu naše zemlje Novaku Đokoviću da uđe u njihovu državu.

Na taj način su pokazali kako tretiraju nas Srbe i sve što je Novak pokazao u prethodnih 15 godina. Nalazimo se ispred australske ambasade.

Mi smo samo grupa entuzijasta koja je došla da pruži podršku i ponijeli smo nekoliko loptica. Oni su nas prije 23 godine bombardovali, a mi želimo lopticama da simbolično bombardujemo njihovo predstavništvo", rekao je jedan od protestanata.

Podsjećanja radi, Đoković će u Australiji ostati najkasnije do ponedjeljka kada će biti donesena i presuda.

Top Komentari

Husrefbeg22
hajvani ostaju hajvani. odluka je potpuno ispravna. za sve vaze isti zakoni, to je i u Povelji UN, ne smije se praviti razlika medu ljudima. Ko j eon da bude izuzetak??? Napolje.
12 3
Soni
Ma bravo ovakvim primjerom moze svijet bolje da upozna s kim ima posla.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi