Oglasio se Novak Đoković: "Izuzetno sam razočaran, idem na pauzu"
Foto - EPA

Uzet će malo vremena za sebe

Oglasio se Novak Đoković: "Izuzetno sam razočaran, idem na pauzu"

Midhat Šljivak

Australski sud donio je danas jednoglasnu odluku o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije.

Odluka je bila jednoglasna i Đoković nije imao pravo žalbe.

Novak je na kraju prihvatio odluku i najavio je da će uzeti vremena za odmor i oporavak od svega što se desilo.

"Želio bih da se osvrnuti na rezultate današnjeg saslušanja.  Uzet ću malo vremena da se odmorim i oporavim, prije nego što dam bilo kakve dalje komentare. Izuzetno sam razočaran presudom i odlukom da mi se ukine viza i što ne mogu učestvovati na Australian Openu", rekao je Novak i nastavlja:

"Poštujem odluku Suda i sarađivaću s nadležnim organima u vezi s mojim odlaskom iz zemlje. Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedjelja bio na meni i nadam se da sad svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim.

"Poželio bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Na kraju, želio bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima i mojim sugrađanima Srbima na stalnoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage", poručio je Đoković.

Top Komentari

SeoRusilac
Sretan put nazad, zasluženo si deportovan
11 5
Malmi_Suomi
Da se razumijemo SPORTSKI , Novak Đoković sa sportske strane je TITO i numero UNO 1 a druga strana medalje onog njegovog oca i brata a i majke na onoj press konferenciji kako su izgledali i pričali kako TOBOŽE SU SE SVI UROTILI GENERALNO PROTIV SVIH SRBA GDJE NIGDJE VEZE SA VEZOM NIJE BILO. Eh zato ti anti vakceru nazad kući. DEPORTACIJA!!! A DA JE OSTAO IHRAO BI U FINALU JA GARANTUJEM
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi