Zverev na Instagramu javio loše vijesti: Stradali ligamenti

Stradali ligamenti

Zverev na Instagramu javio loše vijesti: Stradali ligamenti

E. Ganibegović

Njemački teniser Alexander Zverev povrijedio se u polufinalu Roland Garrosa, te u drugom setu predao meč Špancu Rafaelu Nadalu. 

On je s terena izveden u invalidskim kolicima, a kasnije se vratio i saopštio da jednostavno ne može nastaviti meč.

Nakon svega, oglasio se na svom Instagram profilu i otkrio prve informacije vezane za povredu koja ga je zadesila. 

"Sada sam na putu kući. Na osnovu prvih medicinskih pregleda, izgleda da sam pokidao nekoliko bočnih ligamenata na desnom stopalu. U ponedjeljak ću letjeti za Njemačku da obavim dalje preglede i odredim najbolji i najbrži način da se oporavim", napisao je Zverev dodavši:

"Želim da se zahvalim svima širom svijeta na ljubaznim porukama koje sam primio. Vaša podrška mi sada mnogo znači! I puno hvala mojim prijateljima iz @goodwill_private_aviation što su se tako dobro brinuli o meni u datim okolnostima. Pokušat ću da vas obavještavam što je više moguće o daljem razvoju događaja."

Finale Roland Garrosa igra se danas od 15 sati na Philippe-Chatrieru u Parizu, a protivnik Nadala bit će Norvežanin Casper Ruud koji je u polufinalu izbacio Marina Čilića.

U ženskoj konkurenciji titulu je osvojila nevjerovatna Iga Swiatek. 

Top Komentari

BHparola
To je samo tjelo, sta ce sa dusom biti bog zna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi