Trideset sekundi opšteg ludila na teniskom turniru: "Ovom čovjeku treba dobar psiholog"

Kazahstanac opet divljao

Trideset sekundi opšteg ludila na teniskom turniru: "Ovom čovjeku treba dobar psiholog"

E. Škorić

Kazahstanski teniser Alexander Bublik imao je šou tokom meča protiv Gregoirea Barrerea.

Kazahstanac je u onoj grupi tenisera koji ne mogu sa sakriju vlastiti bijes i često ga ispoljavaju razbijanjem vlastitih reketa.

Navikli smo to gledati kod nekih tenisera, naš Damir Džumhur je imao taj običaj, ali za razliku od svih drugih, Bublik je ipak otišao korak više.

Ruski teniser kazahstanskog porijekla nije mogao da obuzda bijes nakon što je poražen u tie-breaku odlučujućeg trećeg seta na turniru u Montpellieru.

Gubio je od domaćeg tenisera 6:0 u ti-breaku, a onda uzeo reket i lupao ga od pod dok nije skroz oštećen. Nastavio je da hoda prema klupi, a tamo je onda uzeo drugi reket, a potom i treći. Sve ih je do kraja uništio.

Oglasi

Nakon toga je uzeo četvrti reket, no s njim je nastavio tie-break, osvojio dva poena, a onda ipak domaći teniser koristi najzad jednu od mnogih set lopti i dolazi do prednosti.

Mnogi su komentari na Bublikovo razbijanje reketa, a neki su kazali da mu je jednostavno neophodan dobar psiholog jer je očito da ima problema unutar svoje glave.

Barrere je prvi set inače dobio sa 6:4, a u drugom je Bublik bio bolji u tie-breaku. Iako je imao brejk prednosti u trećem setu, na kraju je poražen i čini se da je u ovom duelu sam sebe pobijedio.

Upravo je u Montpellieru (Francuska) 2022. godine Bublik osvojio prvi i jedini ATP trofej u karijeri. 25-godišnjak je trenutno 50. igrač svijeta. Posjeduje kvalitet, ali u glavi ima određenih stvari koje ga sputavaju da napravi još značajnije rezultate.

Bublik je gotovo uvijek na stranicama sportskih časopisa i razlog uglavnom nije njegovo tenisko umijeće. I dalje je dobar teniser, ali glavni razlozi za raspravu odnose se na njegove ludosti na terenu i izvan njega.

Prošle godine je također izjavio da uživa u vlastitim porazima.

"Nezamislivo mi je koliko mrzim ovu podlogu i koliko sam sretan što idem kući", priznao je Bublik nakon što ga je u Madridu na šljaci pobijedio Kecmanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi