Htio je u finalu da ponizi rivala pred očima cijelog svijeta, pa postao predmet ismijavanja

Kontroverzni Kazahstanac

Htio je u finalu da ponizi rivala pred očima cijelog svijeta, pa postao predmet ismijavanja

E. Škorić

Italijanski teniser Lorenzo Sonego (27) osvojio je ATP turnir u Metzu pošto je u nedjelju pobijedio Alexandera Bublika (25) u finalu.

Sonego je slavio sa 7:6, 6:2 i došao do titule, te je osvajanjem turnira u Francuskoj zaradio 534.555 eura.

Bio je to treći naslov za Sonega nakon prethodno osvojenih turnira u Antaliji 2019. i Cagliariju 2021. godine. Sonego je u finalu prije finala, dan ranije, pobijedio favorizovanog Huberta Hurkacza sa 7:6, 6:4.

Najkontroverzniji trenutak finala protiv kazahsanskog tenisera dogodio se u drugom setu, pri rezultatu 3:1, 40:30, u korist Sonega. Bublik je snažno servirao, a Sonego je jedva vratio loptu u polje. Bila je to visoka lopta, blizu mreže, Kazahstanac je morao obaviti jednostavnu formalnost da osvoji poen.

Međutim, Bublik je odabrao udarac drškom reketa koji se smatra nepoštenim u tenisu, ali nije uspio osvojiti poen, a Sonego se vratio i napravio dva brejka prednosti u drugom setu.

"Ne mogu vjerovati šta je Bublik napravio tokom ATP finala. Uopće nije smiješno!", napisao je Jose Morgado koji je snimak objavio na Twitteru.

Oglasi

Na kraju utakmice Bublik je sjeo na klupu i prasnuo u smijeh uz zvižduke publike.

Nije prvi put da se Bublik ističe u negativnom smislu. Prije dvije godine Kazahstanac je dao bizarnu izjavu.

"Mrzim tenis svim srcem. Da budem iskren, ne vidim ništa pozitivno u tome što sam teniser. Igram samo za novac. Da nema novca, prestao bih s tenisom. Nisam zaradio dovoljno novca, inače bih već otišao u mirovinu", izjavio je Bulbik 2020. godine.

A ranije ove godine jednostavno je otišao s terena tokom odlučujućeg seta s Pablom Carrenom Bustom na turniru u Monte Carlu.

Inače, on je od tenisa do sada zaradio više od četiri miliona dolara, a ima i jednu ATP titulu. Najbolje rangiran bio je 30. u februaru ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi