"Umorna sam od ovog ludila, neko poput Zvereva ne treba ni biti na terenu"

Justine Henin protiv razbijanja reketa i iskazivanja bijesa

"Umorna sam od ovog ludila, neko poput Zvereva ne treba ni biti na terenu"

E. Škorić

Bivša teniserka Justine Henin komentarisala je nedavno ponašanje njemačkog tenisera Alexandera Zvereva.

Zverev, treći igrač svijeta, izgubio je u subotu polufinale Monte Carla od Stefanosa Tsitsipasa, a u petak je imao vraški težak meč protiv Jannika Sinnera kojeg je dobio nakon velike borbe u tri seta u polufinalu.

24-godišnji Nijemac je inače prije ovog turnira još početkom godine bio u centru skandala zbog toga što je reketom gađao sudijski stolac. Prijetila mu je velika suspenzija, no ATP mu se smilovao, pa će dobiti suspenziju višemjesečnu samo ako ponovi nešto slično.

Na kraju, Zverev je morao da plati 90.000 eura kazne, ali za ono što zarađuje to je, vjerujte, neprimjetan iznos i nešto što će bez problema da plati.

Justine Henin, bivša belgijska teniserka, komentarisala je za Eurosport ponašanje Zvereva i odluku ATP-a.

"Ne bi uopšte sada trebao da bude na terenu. Razumijem da je možda umoran, ali više nikada ne bismo smjeli vidjeti takve stvari od Zvereva. Riječ je o zastrašivanju, bijesu, to jednostavno nije u redu. To mora strogo da se kazni i moraju da se poduzmu sve mjere da to prestane", rekla je Henin.

Ona tvrdi da bi teniseri poput Nicka Kyrgiosa, Daniila Medvedveva ili Alexandera Zvereva morali biti žestoko kažnjeni zbog učestalog razbijanja reketa i pokazivanja prevelike doze bijesa.

"To što rade nije dobro za imidž sporta koji svi volimo. Želimo da igrači budu primjeri, a ne vulgarni i nasilni. Ne želim ovo više gledati u tenisu, moraju prestati s tim", poručila je Belgijka.

Top Komentari

Valjevac
Tako je, draga Žustin. Neka idu u MMA, pa neka tamo besne...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi