Zverev i Sakkari uraganski do trećeg kola Australian Opena
FOTO: EPA

Prvi Grand slam sezone

Zverev i Sakkari uraganski do trećeg kola Australian Opena

H. Zilić

Treći dan na Asutralian Openu zaokružio je sjajni Alexander Zverev.

Jedan od favorita za osvajanje prvog Grand slama i treći teniser svijeta za sat i 57 minute igre je sa sigurnih 3:0 savladao domaću uzdanicu Johna Millmana.

Rezultat po setovima glasio je 6:4, 6:4 i 6:0 za tensera iz Njemačke koji australskom predstavniku nije dao ni minimalne šanse u ovom duelu.

Prije Zvererva do trećeg kola uraganskom igrom je došla i osma igračica svijeta Maria Sakkari koja je savladala kineskinju Qinwen Zheng sa 0:2.

Rezultat po setvima glasio je 1:6, 4:6 za Grkinju kojoj je trebalo sat i 29 minuta da izbori plasman u treće kolo prvog Grand slama sezone.

Australian Open se nastavlja u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu kada su na rasporedu preostali mečevi drugog kola u singl konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi