Užasne scene na Australian Openu: Igračica u kolicima napustila teren

Imala jake bolove

Užasne scene na Australian Openu: Igračica u kolicima napustila teren

H. Zilić

Treći dan Australian Opena ponudio nam je scene kakve ne žeilmo da vidimo na sportskim borilištima.

Duel drugog kola kod teniserki između Haromny Tan i Eeline Svitoline prekinut je u trećem setu kod vodstva Svitoline od 1:5.

Naime, Tan je imala tokom meča problema sa nogom, ali nije odustajala.

U trećem setu bol je bila sve jača, što je Svitolina iskoristila da dođe do vodstva od 1:5 iako joj u tom trenutku nije bilo drago što mora na takav način da savlada protivnicu.

Ipak, odluka teniserke iz Francuske je bila da unatoč jakim bolovima završi meč, međutim nije uspjela u toj namjeri i gejm prije kraja predala jer jednostavno nije više mogla da stoji na nogama.

Nakon brze ljekarske intervencije Tan je u kolicama napustila teren sa izuzetno bolnom grimasom na licu.

Nakon detaljnih pregleda ustanovt će se i stepen povrede.

Tan je 107. igračica svijeta i sve do povrede pružala je odličan otpor 17. igračici svijeta Elini Svitolinoj, a tome svjedoči rezultat u setovima od 1:1 (3:6, 7:5) prije kobnog trećeg seta za Francuskinju.

Top Komentari

denimen9
Sigurno se nije vakcinisala
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi