Zverev: Priznajem, tresle su mi se ruke

Imao problema s Alcarazom

Zverev: Priznajem, tresle su mi se ruke

E. Škorić

Alexander Zverev nije bio favorit, ali je ipak pobijedio Carlosa Alcaraza i tako se plasirao u polufinale Roland Garrosa.

Zverev jeu četiri seta pobijedio talentovanog Španca. Bilo je 6:4, 6:4, 4:6, 7:6. Nijemac priznaje da su mu se kasnije tresle ruke, kada je izgledalo da bi Španac mogao da osvoji i drugi set zaredom.

"Tresle su mi se ruke, na kraju dana znao sam da moram da igram najbolji tenis od početka pa do kraja meča. On se stalno vraća, fenomenalan je igrač, smatram da će ovaj turnir osvojiti ne jednom, već mnogo puta. Nadam se da ću i ja uspjeti da osvojim turnir prije nego što sve počne da nas dobija", rekao je Zverev kroz smijeh.

Govorio je i o promjeni uslova tokom meča.

"Ova promjena što se tiče uslova nije bilo nimalo idealna za mene, više mi je odgovaralo dok je bilo sunca, dok je loptica bila brža. Morao sam da prilagodim i žice na reketu. Na kraju sam sretan što nisam morao da igram peti set, pa da budem razočaran nakon njega kao prošle godine. Svašta mi se dešava u glavi, ali stvarno ne znam šta više da kažem", poručio je Zverev.

On u polufinalu čeka boljeg iz meča Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi