Pljušte optužbe na račun mladog Alcaraza: "A šta je sa drugim teniserima?"

Oglasio se Zverev

Pljušte optužbe na račun mladog Alcaraza: "A šta je sa drugim teniserima?"

E. Škorić

U utorak će svoj meč četvrtfinala Roland Garrosa odigrati Nijemac Alexander Zverev i Španac Carlos Alcaraz.

Zverev se dosta mučio tokom nastupa na pariškom Grand Slamu i naspram Alcaraza, slovi za autsajdera, mada će svakako Nijemac imati svoju šansu i tražit će put u polufinale.

Alcaraz je tinejdžer kojeg smatraju najvećim nasljednikom Rafaela Nadala i svojim igrama već mjesecima oduševljava cijeli svijet i sa svojih 17 godina radi čuda. No, Zverev je u najavi okršaja s Alcarazom, imao optužbe na račun mladog Španca, za kojeg smatra da je miljenik organizatora.

On smatra da čelnici Roland Garrosa favoriziraju Alcaraza i da su mu išli uz dlaku tako što su odabrali teren Philippe Chartier za odigravanje ovog susreta.

"Razlika između terena Philippea Chatriera i terena Suzanne Lenglen je kao da igrate na drugom kontinentu. Igrao sam samo jednom na Chartieru, a tri puta Alcaraz. Naravno, Španac je novo lice tenisa, zvijezda u usponu, ali u ovoj fazi takmičenja ne bi trebao niko biti favorizovan. Alcaraz zaslužuje veliku pažnju, ali imam osjećaj da se drugi teniseri ignorišu", poručio je Zverev.

Nijemac se žalio i na vrijeme početka utakmice. Njihov sukob trebao je početi u večernjim satima, ali je na kraju taj termin pripao Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću.

"Rafa će sigurno igrati po danu. Stoga pretpostavljam da će se moja borba s Alcarazom održati navečer. Trenutno još nisam igrao, a Alcaraz je iza sebe već imao tri večernje utakmice . Mislim da znam kamo ovo vodi. Ja sam broj tri na svijetu, nisam loš igrač i aktivisti bi mogli komunicirati sa mnom, ali vjerojatno neće. Alcaraz mi ne smeta, on je jedan od najboljih tenisera svijeta, ali morali bi svi biti jednaki. Oni ne vide šta ja želim", dodao je Zverev.

Njegova izjava data je prije nego je postalo poznato kada se koji meč igra, pa je tako na kraju ipak pogriješio, pošto će igrati u dnevnom terminu kako je i sam želio, a na žalost Nadala, teniski klasik između njega i Đokovića planiran je za večeras oko 21h.

Top Komentari

King_Kenny
...vratis se u majcicu Rusiju i tamo ces biti glavna zvijezda.
4 7
Thierry.Henry
E vala i danasnji teniseri sve Picke..onome smeta teren,onom Grad,onom lopte..onaj ne igra travu,.itd...igraj majstore..kako je tebi tako i njemu i pobjedi..kakva glupost od izjave ,Ako je istina
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti