Špansko čudo poletjelo u visine, pa naglo palo na zemlju: Velika drama i bolan kraj Alcaraza

Nije uspio da se vrati

Špansko čudo poletjelo u visine, pa naglo palo na zemlju: Velika drama i bolan kraj Alcaraza

E. Škorić

U sjajnom meču Nijemac Alexander Zverev pobijedio je super talentovanog Carlosa Alcaraza i tako se plasirao u polufinale Roland Garrosa.

Špansko tenisko čudo slovilo je za apsolutnog favorita u duelu sa Zverevom, ali je jako loše otvorio meč, baš kao i ranije protiv svog sunarodnjaka Ramosa. I dok je tada uspio od 0:2 doći do 3:2, ovaj put nije smogao snage za takvo što.

Zverev mu se osvetio za uvjerljiv poraz u finalu Mastersa u Madridu prije 20-ak dana. Slavio je sa 6:4, 6:4, 4:6, 7:6.

Peti gem prvog i sedmi gem drugog seta bili su presudni da njemački teniser stvori prednost , ali bilo je i više nego jasno da će mladi Alcaraz uraditi sve da se vrati.

U završnici trećeg seta dolazi do brejk šanse pri vodstvu 5:4, pa se vraća u meč. U četvrtom setu Zverev dolazi do brejka u devetom gemu i vodi s 5:4, servirao je za meč, ali Španac se ponovo spašava. U narednom gemu uvjerljivo osvaja gem na servis Nijemca i dolazi do izjednačenja.

Ušlo se u taj-brejk i uslijedila je serija nevjerovatnih poteza i poena sa obje strane. Nakon velike drame, Alcaraz popušta, Zverev stiže do meč lopte i na kraju velike pobjede.

Bila je ovo sjajna uvertira pred večerašnji klasik u kojem će snage odmjeriti Novak Đoković i Rafael Nadal, a upravo će pobjednik tok okršaja biti rival Zverevu u borbi za finale.

Roland Garros, četvrtfinale:
A. Zverev - C. Alcaraz 6:4, 6:4, 4:6, 7:6

Top Komentari

Novi Nadal. Samo malo vremena da prođe.
9 1
Thierry.Henry
Cuj poletio?! Po cemu je poletio..Sto je igrao vrhunski,Sto je Ove godine osvojio 3 velika turnira..pobjedjivao najbolje igrace svijeta... Gdje Si procitao njegovu izjavu ili vidio Po ponasanju da je poletio..ccc...kakva glupost i jadan naslov..fuj..
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi