Senzacionalan poraz i veliki bezobrazluk Zvereva: Sudiji je u oči otvoreno rekao da...

Izgubio strpljenje

Senzacionalan poraz i veliki bezobrazluk Zvereva: Sudiji je u oči otvoreno rekao da...

Edmir Škorić

Zbog lošeg vremena i kiše organizatori ATP turnira iz serije 250 u Minhenu imaju velike probleme. Zbog kiše. čak i tuče u više navrata su prekidani mečevi u Njemačkoj, a tako je bilo i u okršaju Alexandera Zvereva i Cristiana Garina.

Peti teniser svijeta igrao je pred domaćom publikom prtoiv 106. na ATP listi. Bio je apsolutni favorit, ogroman, ali je razočarao i izgubio 6:4, 6:4.

Čileanac je od samog početka meča bio bolji na terenu i konstantno je imao prednost nad mnogo poznatijim rivalom, koji se u jednom trenutku počeo svađati i sa sudijom i sa svima oko sebe.

"U kojem trenutku ćemo to učiniti? U kojem trenutku? Samo mi recite. Nećemo ništa uraditi cijeli meč? Dakle, završit ću s tim. Samo ću odigrati sljedeća dva gema i bit ću gotov. Doslovno pada kiša", rekao je Zverev sudiji.

[related]https://twitter.com/TheTennisLetter/status/1781316067492815124[/related]

Garin se nije osvrćao na negodovanja Zvereva, on je odigrao sjajan meč i sada će igrati u polufinalu protiv Taylora Fritza.

Zverevu neće biti lako, slijede mu još neki bitni turniri na zemljanoj podlozi. Igrat će "hiljadarke" u Madridu i Rimu, a onda slijedi Roland Garros.

U Minhenu se loše vrijeme predviđa i za vikend, tako da će teniseri koji su ostali u igri za trofej imati problema. Holger Rune je glavni favorit, a on će za finale igrati protiv pobjednika meča Auger-Aliasime - Struff, jedini preostali Nijemac na turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi