All England Club masno naplatio otkazivanje Wimbledona

Zbog ugovora iz 2003. godine

All England Club masno naplatio otkazivanje Wimbledona

A. Čaušević

Organizator Wimbledona masno je naplatio otkazivanje najprestižnijeg Grand Slama u sezoni. 

Uslijed pandemije koronavirusom Wimbledon je jedan od 34 otkaza turnira, a All England Club (AELT) je njegovo otkazivanje naplatio sa čak 114 miliona eura.

All England Club je pojavom virusa SARS 2003. godine u svoje osiguranje uključio i slučaj pandemije, sada kako svijetom vlada pandemija koronavirusa te je turnir otkazan naplaćeno je osiguranje.

Roland Garros koji je odgođen za septembar i US Open nemaju slična osiguranja pa bi u slučaju otkazivanja mogli zabilježiti gubitak od 250 miliona eura.

Inače, 23 miliona eura od naplate osiguranja AELT će isplatiti klubovima, turnirima, sudijama i igračima koje je pogodila kriza nastala koronavirusom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi