Teniski svijet u šoku zbog Ane Ivanović: Da li je realno?

Spremna je...

Teniski svijet u šoku zbog Ane Ivanović: Da li je realno?

Edmir Škorić

Bivša srpska teniserka Ana Ivanović (36) osvojila je u prošlosti Roland Garros, te dva puta bila lider na WTA listi, a karijeru je okončala 2016. godine, no sada su zbog njene odluke svi ljubitelji tenisa u šoku.

Anin najveći uspjeh je osvojen Grand Slam turnir u Parizu 2008. godine, a iste godine igrala je i u finalu Australian Opena i tada bila najbolja na svijetu.

Ivanović je karijeru završila 2016. godine. No, moguće je da će se uskoro vratiti tenisu. Srpkinja je komentarisala ulazak na službeni WTA profil, koji predstavlja top 10 listu za ovu godinu.

“Jedva čekam sezonu 2024.", napisala je na Twitteru. Fanovi su ubrzo reagovali na ove riječi i pitali je namjerava li nastaviti karijeru.

Nešto ranije na Instagramu je objavila fotografije s treninga na terenu. “To je više od običnog sporta”, pisalo je u opisu.

Oglasi

Ana Ivanović nije službeno potvrdila povratak, ali ako se vrati, to će zaista biti spektakl.

Ana Ivanović je supruga slavnog bivšeg fubalera Bayerna Bastiana Schweinsteigera

Ona je nakon završetka karijere započela vezu s bivšim fudbalerom Bastianom Schweinsteigerom. Trenutno je ambasador mnogih brendova i organizacija širom svijeta.

U julu je organizovala Q&A (pitanja i odgovori) na Twitteru. Jedan ju je navijač pitao koja teniserka joj je najdraža. "Moja omiljena aktivna teniserka je Iga Swiatek. Ona je top igračica na svim podlogama".

Prelijepa brineta je Nijemcu rodila dva sina. Ona i Bastian zajedno su od 2014. godine, a vjenčali su se u Veneciji 2016. godine.

Schweinsteiger je profesionalnu karijeru završio 2019. godine igrajući za Chicago Fire, dok je ona tenis igrala do kraja 2016. godine. U anketi Tennisreportersa je svojevremeno izabrana za naseksipilniju teniserku na svijetu.

Zaista bi bilo lijepo ponovo je vidjeti na teniskim terenima, no pitanje je koliko je to realno, mada sa 36 godina bi svakako mogla još toga dati tenisu i fanovima ovog divnog sporta.

Top Komentari

DDG
Opet šok. Bravo “novinaru”. Uzmi bolan riječnik i prelistaj pa proširi fond riječi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti