Teniska ljepotica je na teren izašla u dresu "zabranjenog" nogometnog kluba i izazvala haos

Da li je treba kazniti?

Teniska ljepotica je na teren izašla u dresu "zabranjenog" nogometnog kluba i izazvala haos

E. Škorić

Ruska teniserka Anastasija Potapova pojavila se na Indian Wellsu u dresu ruskog velikana Spartaka iz Moskve, što je izazvalo brojne komentare. Za neke je to provokacija, no njen potez njeni sunarodnjaci, a naročito navijači Spartaka, durgačije vide.

Anastasija Potapova (28. WTA ) igrala je protiv Jessice Pegule (3. WTA) u trećem kolu turnira u Indian Wellsu. Nakon vrlo izjednačenog meča, Amerikanka je slavila 3:6, 6:4, 7:5.

Potapova se tako oprostila od turnira u SAD-u, ali ne može se reći da je imala miran odlazak. Mediji diljem svijeta pišu o odjevnoj kombinaciji u kojoj se pojavila na terenu.

I prije početka utakmice kamere su pokazale Potapovu u dresu moskovskog Spartaka. Ovakvo ponašanje izazvalo je buru među novinarima i navijačima.

"Dakle, imamo prvi slučaj za razmatranje u kontekstu igranja ili neigranja u Wimbledonu. Je li to razlog za isključenje Potapove ili još ne?", zapitao se Adam Romer, osvrćući se na odluku da na ovogodišnjem turniru mogu igrati Rusi i Bjelorusi.

Oglasi

S druge strane, španski novinar portala Punto de Break, Carlos Navarro, ocijenio je da je nošenje Spartakovog dresa od strane 21-godišnjakinje trebalo poslužiti kao provokacija.

[instagram]https://twitter.com/TheMagician5GS/status/1635093995465605120[/instagram]

Na domaćem portalu Championat.com odlučeno je predstaviti odnos Potapove s moskovskim Spartakom. U jednom od intervjua teniserka je priznala da je navijač moskovskog tima od svoje 10. godine. Redovno odlazi na utakmice Moskovljana.

"Od malih nogu idem na utakmice. Kada ne mogu lično na stadion, onda putem interneta pratim rezultate Spartaka", kazala je Potapova.

Top Komentari

E.Car
Potopio bih ja svoje nuklearno oružje u tvoje duboke vode moja draga Anastasia!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi