Rusku teniserku boli odluka Svitoline: Žao mi je, ali svi bismo trebali ostati ljudi

Potapova je za mir

Rusku teniserku boli odluka Svitoline: Žao mi je, ali svi bismo trebali ostati ljudi

Edmir Škorić

Ruska teniserka Anastasia Potapova (18) doživjela je neugodno iznenađenje na WTA turniru u Monterreyu.

Iako nema ništa s tim, ova mlada Ruskinja izgubila je protivnicu na početku turnira. Ukrajinka Elina Svitolina odbila je da igra meč protiv nje, objasnivši da nema namjeru igrati protiv sportista iz Rusije ili Bjelorusije dok traje invazija na njenu zemlju.

"Ne krivim ruske sportiste, nisu oni krivi za ovo što se događa. Moram pohvaliti sve sportiste, posebno Ruse i Bjeloruse, koji se protive ratu. Njihova podrška je ključna", rekla je Svitolina, dodavši da "mi ukrajinski teniseri i teniserke tražimo da se poštuje odluka Međunarodnog olimpijskog odbora te da se Rusi i Bjelorusi ne bore pod svojim zastavama".

Potapova se sada oglasila na društvenim mrežama, te je istakla kako je i sama protiv rata i da želi samo da igra tenis bez ikakvog političkog angažmana.

"Još kad sam bila dijete, sanjala sam o igranju tenisa bez odabira meča, zemlje ili partnera. Političarima je teško objasniti sve ovo. Borim se da pobijedim, da odigram što bolje, da ostvarim što bolje rezultate. Nažalost, mi sada kao profesionalni sportisti postajemo taoci trenutne situacije", napisala je Potapova, dodavši:

"Žao mi je, ali iako sam stranac u politici, protiv sam boli, suza i rata. Mir ujedinjuje svijet i svi bismo trebali ostati ljudi. I djeca bi trebala natsaviti sanjati".

Top Komentari

King_Kenny
...ako ima pravde bit ce zbog ovoga dozivotno suspendovana iz tenisa kao i alzirski dzudista koji je odbio da se bori protiv izraelca.
0 2
Majobrat
Igrale su mec tazbila je Svitolina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi