Anderson osvojio ATP turnir u New Yorku

Južnoafrikanac nakon preokreta bolji od Querreyja

Anderson osvojio ATP turnir u New Yorku

Kevin Anderson je stigao do titule osvajača ATP turnira u New Yorku nakon što je u finalnom meču savladao, domaćeg tenisera, Amerikanca Sama Querreyja rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 7:6(7-1).

Iskusni Južnoafrikanac Anderson je bolje otvorio meč i nakon brejka u 2. gemu poveo sa 2:0. Ipak, Querrey je već u narednom gemu uzvratio brejk, a nakon što je i u 7. oduzeo servis Andersonu stigao je do prednosti od 4:3.

Mogao je Querrey u devetom gemu stići do novog brejka i riješiti prvi set u svoju korist. Ipak, Anderson je uspio odbraniti tri set lopte.

Nije spasa Andersonu, međutim, bilo u 10. gemu kada je Querrey lagano odservirao za prvi set.

Međutim, Anderson s dva uzastopna brejka vrlo brzo u drugom setu stiže do 4:0, a iako je Amerikanac uzvratio brejk u sedmom gemu bilo je prekasno, pa je južnoafrički teniser poravnao na 1:1 u setovima.

Treći set je donio sigurnu igru oba tenisera, a u ovom setu su viđene samo tri brejk lopte, sve tri za Querreyja. Ipak, nijedan teniser nije uspio doći do brejka, pa se nakon 6:6 prešlo u tie-breaku koji je Anderson dominantno riješio u svoju korist.

Ovo je za Andersona četvrta ATP titula u karijeri, a nakon uspjeha u New Yorku Južnoafrikanac je stigao do odličnog 9. mjesta na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi