Rublev pomahnitao i napravio glupost na Roland Garrosu, a onda ga je publika naučila pameti
Foto: Screenshot

Ruski teniser iznerviran

Rublev pomahnitao i napravio glupost na Roland Garrosu, a onda ga je publika naučila pameti

Eldar Ganibegović

Ruski teniser Andrey Rublev jučer je započeo svoj nastup na Roland Garrosu. 

Sedmi teniser svijeta je s 3:1 u setovima savladao Soonwooa Kwona, južnokorejskog tenisera koji je najveći otpor pružio u prvom setu koji je i osvojio.

Iako smo vidjeli šest brejk lopti u prvom setu, nijedan teniser nije izgubio servis pa se otišlo u tie-break gdje se bolje snalazi Kwon, koristi prvu set loptu i dobija set sa 7:5. 

Zbog izgubljenog seta Rublev je bio toliko bijesan, a svoju ljutnju odlučio je da iskali na frižideru, a udario je i vrlo snažno lopticu o tlo.

Njegovo ponašanje izazvalo je buru negativnih reakcija na tribinama, te su navijači odlučili da ga nauče pameti ogromnim zvižducima. 

Nakon meča se izvinuo uz priznanje da je njegovo ponašanje bilo neprihvatljivo.

"Izgubio sam razum na trenutak i, naravno, žalim za onim što sam učinio. Neprihvatljivo je udarati na način na koji sam ja to uradio", rekao je Rus, koji je u nastavku riješio tri gema u svoju korist (6-3, 6-2, 6-4) i prošao dalje. 

"Bolje je da samo udarim reket o sjedalo, jer loptica može povrijediti nekoga. Ovo je neprofesionalno s moje strane, i nadam se da to više nikada neću ponoviti", dodao je.

Novak Đoković je diskvalifikovan s US Opena 2020. godine kada je ljutito udario po loptici koja je pogodila linijskog suca, podsjetimo. 

Sljedeći suparnik Andreya Rubleva u Parizu bit će Federico Delbonis koji je svladao domaćeg predstavnika Adriana Mannarina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti