Dolgopolov Rubljovu: Lažove jedan, zašto ne izgovoriš tu jednu riječ, sve će ti biti jasnije

Ukrajinac odgovorio Rusu

Dolgopolov Rubljovu: Lažove jedan, zašto ne izgovoriš tu jednu riječ, sve će ti biti jasnije

Edmir Škorić

Organizatori turnira u Wimbledonu objavili su u srijedu da igrači iz Rusije i Bjelorusije neće moći nastupiti u ovogodišnjem izdanju u Londonu, koje je na rasporedu od 27. juna do 10. jula.

Ruski teniser Andrej Rubljev (ATP: 8) oštro je kritikovao ovu odluku Britanaca, a ubrzo je reagovao bivši ukrajinski teniser Alexander Dolgopolov, koji je od početka ruske invazije priključen vojsci Ukrajine.

"Izjave Rubljova savršen su primjer činjenice da su Britanci donijeli ispravnu odluku. On govori iste laži koje govori ruski predsjednik. Lažu kako ništa ne znaju, ne čitaju vijesti, ne prate... To je sve laž! Sve znaju", rekao je Dolgopolov, dodavši:

"Rubljov je igrao parove s Ukrajincem 10 dana prije početka rata. Može razgovarati s Ukrajincima na bilo kojem turniru. Naravno da zna kako stvari stoje, pogotovo nakon što je pisao na TV-u u prvim danima rata. Andrej, stvarno želiš znati šta se događa? Zašto ne izgovoriš tu jednu riječ i sve će ti se samo reći - Buča! I naravno, znaš kako možeš da me kontaktiraš. Pokazat ću ti ja šta se dogodilo. Tvoja zemlja u Ukrajini sprovodi genocid".

"Nakon svih priča koje nam pričaš, da se ne razumiješ u politiku, da ništa ne znaš, počneš pričati o diskriminaciji i demokraciji. Koje porodice i djecu želiš pomoći od nagrada koje zaradiš? Od ruskih vojnika? Siguran sam da su i oni jako patili. Govori jasnije i govori istinu!".

Dolgopolov smatra da je "bolje ništa ne govoriti nego pokušavati lagati kao ruska vlada".

"Ljudi iz tvoje zemlje masovno siluju djecu i žene, pucaju ljudima u potiljak i ponašaju se kao barbari. Nažalost, tvoj govor pun je licemjerja i laži. ATP i WTA ne bi trebali da zatvaraju oči. Ako Rusi i Bjelorusi žeke da govore, neka onda govore istinu, a ne laži", dodao je Ukrajinac.

Čelnici profesionalnih teniskih terena ATP i WTA kritikovali su odluku organizatora Wimbledona da ruskim i bjeloruskim igračima zabrani sudjelovanje na turniru.

Top Komentari

E.Car
Ma ja bi im i vodu zabranio da piju, neka nose svoju rusku! Genocidašima je izgovor za zločine to što Ukrajinci ne žele budu potlačeni!
3 0
Sanska_Prangija
Genocid je unistavanje jednog naroda. A ukrajinski i ruski narod su ist isto. Zato mi ta rijec genocid u ovom kontekstu nikako ne pase. Ide mi to ukrajinsko kukanje i pretjeravanje na moju buču višse
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti