Ostala bez finala US Opena, pa sve ostavila bez teksta kada se pojavila na press konferenciji

Sabalenki je poraz teško pao

Ostala bez finala US Opena, pa sve ostavila bez teksta kada se pojavila na press konferenciji

Edmir Škorić

Bjeloruska teniserka Aryna Sabalenka teško je podnijela poraz od Ige Swiatek u polufinalu US Opena.

Swiatek je imala blagu ulogu favorita i svoju rivalku je savladala sa 3:6, 6:1, 6:4. Prva teniserka svijeta će se protiv Tunižanke Onm Jabeur boriti za Grand Slam titulu.

I dok je Poljakinja bila jako raspoložena, šesta igračica svijeta na press konferenciji je došla sa kačketom i noseći sunčane naočale kako bi sakrila suze kojih je očito bilo.

Od samog početka Bjeloruskinja je na pitanja odgovarala drhtavim glasom.

"Šta da kažem u ovoj situaciji. Ne osjećam se najbolje. Moj tim mi stalno govori da bih trebala biti ponosna na ono što sam postigla, do koje sam faze turnira stgila, ali ja to jednostavno ne osjećam. Ne mogu biti zadovoljna", kazala je utučena Bjeloruskinja.

"Mislim da sam i ove i prošle godine imala mnogo prilika za plasman u finale US Opena, ali niti jednu nisam iskoristila. Pokušavam racionalizirati ovu situaciju i mislim da su i neuspjesi potrebni. Oni podučavaju poniznost. Također mislim da ću zahvaljujući njima biti jača. Prođem li u idućem polufinalu, bit ću jača kao igračica", naglasila je.

Meč između Swiatek i Jabeur igra se u subotu od 22 sata. Poljakinja, prva igračica svijeta, naravno ima ulogu favorita, mada je Jabeur sinoć protiv Claudije Garcije pokazala koliko opasna može biti.

Swiatek i Jabeur su se četiri puta međusobno sastajale, te imaju po dvije pobjede. Dva puta su igrale na tvrdoj podlozi i omjer je 1-1. Swiatek je dobila sa 2:1 u setovima u Washingtonu 2019. godine, da bi dvije godine kasnije u Cincinnatiju Jabeur slavila u dva seta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi