Bjeloruska teniserka uvrijedila sebe, protivnicu, navijače i cijeli sport: Zašto joj je ovo trebalo?

Sabalenka u centru pažnje

Bjeloruska teniserka uvrijedila sebe, protivnicu, navijače i cijeli sport: Zašto joj je ovo trebalo?

Eldar Ganibegović

Poljska teniserka i prva igračica svijeta Iga Swiatek razbila je bjelorusku predstavnicu Arynu Sabalenku u polufinalu turnira u Rimu sa 6:2 i 6:1.

Prvi set brejkom otvara Swiatek, a Sabalenka odmah uzvraća i to je bilo sve što je Bjeloruskinja napravila u ovom meču. 

Oba seta završila je sa po tri izgubljena servisa i oprostila se od turnira, a veliku glupost napravila je u posljednjem gemu pri vodstvu Poljakinje od 5:1 u drugom setu.

Servirala je i stala, jednostavno više ne želeći razmjenu s Igom Swiatek. Definitivno neprofesionalno i uvrjedljivo prvo prema sebi, a onda i prema protivnici, navijačima prisutnim na tribinama i onim pred malim ekranima, pa i cijelom tenisu. 

O čemu se radi možete pogledati na videozapisu od 6:40.

Sabalenka je inače kroz cijeli meč pravila gluposti. Nije prihvatala loptice od djece, pravila neočekivane medicinske tajm-aute. Na kraju je meč završila duplom serviso greškom.

Protivnica Ige Swiatek u finalu biti će Tuninžanka Ons Jabeur, sedma igračica svijeta. Susret je na programu danas od 13 sati. 

Top Komentari

BaboBih
Koji ste vi glupani i tracare, izokrecete i pravite nesta neku pricu iz nicega. Jedan motiv imate jer je Bjeloruskinja pa hajmo sad pisati gluposti i srati po njoj. Kako nemate srama i stida lagati ovako. Ona je vratila skroz lose loptu gdje je protivnik imao mogucnost da manje vise zakuca gdje hoce, i zbog toga je stala, jer se vidjelo da nemoze stici da vrati. A kad gubis 5-1 i ova Swiatek ovako igra gdje ubi loptama onda nemas ni zelju vise da trcis. Uopste nije za spomenuti ovaj klip a vi napravili dramu, tetkice tracare.. fuj gamad ste samo takva.
4 0
King_Kenny
...a njeno vristanje prilikom serviranja je prica za sebe,znaci cisto ometanje protivnice jer vristi cak i kad protivnica vraca lopticu...rijetko bezobrazna teniserka...nista normalno od te ruske bagre ne mozes vidjeti...
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti