ATP Doha: Bašić danas protiv Pelle, pobjeda donosi sjajan plasman
Dosadašnji najbolji plasman u karijeri za Mirzu Bašića bio je 119. mjesto, a u slučaju današnje pobjede došao bi nadomak te pozicije.

Mirza igra u sjajnoj formi

ATP Doha: Bašić danas protiv Pelle, pobjeda donosi sjajan plasman

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić sjajno je otvorio novu sezonu jer je došao do četvrtfinala ATP turnira iz serije 250 koji se ove sedmice igra u Dohi. 

Mirza je morao proći kvalifikacije kako bi došao do glavnog turnira, a u posljednjem kolu istih pobijedio je poznatog Italijana Andreasa Seppija sa 2:1 u setovima. Mirza se tu nije zaustavio već je u prva dva kola turnira porazio Austrijanca Haider-Mauera i Španca Feliciana Lopeza koji je 36. teniser svijeta. Oba meča Mirza je dobio u dva seta.

Zbog dobrih rezultata bh teniser je već napredovao za devet pozicija na ATP listi i u slučaju današnje pobjede protiv Argentinca Guido Pelle došao bi nadomak najboljeg plasmana u karijeri. Naime, Bašiću je dosadašnji najbolji plasman 109. pozicija, a u slučaju današnje pobjede bio bi 119. teniser svijeta, ali u zavisnosti od toga šta će John Millman uraditi do kraja turnira u Brisbaneu. Pobjednik današnjeg susreta između Bašića i Pelle u polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Andrey Rublev-Borna Čorić.

Pomenut ćemo i to da bi Bašić u slučaju velikog iznenađenja i osvajanja turnira u Dohi prvi put tokom karijere ušao među 100 najboljih tenisera na ATP listi i bio bi oko 80. pozicije. Današnji susret Mirze Bašića na turniru u Dohi počinje od 13.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi