Džumhur odigrao dobar meč na turniru u Dohi
FOTO:ATP

Nažalost, nije bilo dovoljno

Džumhur odigrao dobar meč na turniru u Dohi

H. Zilić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur imao je uspješne kvalifikacije za ATP turnir u Dohi. Damir se plasirao u glavni žrijeb i nakon dugo vremena zaigrao na nekom ATP turniru.

Ipak u prvom kolu nije mogao protiv čovjeka koji je u sjajnoj formi.

Prijatno iznenađenje Australian Opena Jiri Lehecka koji je trenutno 52. reket svijeta slavio je sa 0:2 nakon dosta borbe.

Meč je trajao tačno sat i 30 minuta.

Prvi set Lehecka je odigrao vrlo dobro, imao je i Džumhur svoje prilike, ali jedan brejk je otišao na stranu češkog tenisera što je bilo dovoljno za 3:6 u prvom setu.

U drugom setu viđena je velika borba.

Oglasi

Lehecka je imao 4:5 i servis za meč, ali Džumhur se vraća i odvodi meč u tie break.

U tie breaku također dosta borbe, ali jedan mini brejk Lehecke odveo je susret u smjeru koji je odgovarao teniseru iz Ćeške.

Lehecka je slavio u tie breaku drugog seta sa 3:7 za konačnih 6:7 u drugom setu i trijumf od 0:2.

Džumhur je odigrao vrlo dobar meč i sigurno će mu nastup na jednom ATP turniru nakon dugo vremena dobro doći i na samopouzdanju pred naredne turnire.

Sa druge strane Lehecka nastavlja sa nevjerovatnom formom na startu 2023. godine gdje igra tenis života.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi