Džumhura pratila sreća u Zagrebu

Odličan žrijeb

Džumhura pratila sreća u Zagrebu

H. Zilić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur imat će priliku da popravi plasman na ATP listi.

Džumhur ove sedmice učestvuje na Challangeru u Zagrebu, a imao je i sreće u žrijebu.

U prvom kolu snage će odmjeriti protiv Japanca Soede, inače 158. tenisera svijeta. Džumhur u Zagreb dolazi kao 119. reket svijeta, obzirom da je pao jednu poziciju u odnosu na prošlosedmičnu ATP listu.

Ako savlada Soedu, Džumhura u drugom kolu očekuje bolji iz duela kvalifikanata Baez - Ramanathan. Oba tenisera nisu među 200 najboljih tako da bi Džumhur i u tim duelima bio blagi favorit.

U slučaju dobrog nastupa u Zagrebu, Džumhur ima priliku za značajan napredak na ATP listi jer ne brani bodove u ovoj sedmici.

U slučaju osvajanja turnira u Zagrebu, naš najbolji teniser bi skočio do 106. poziciji na ATP listi i približio bi se povratku u TOP 100 tenisera svijeta.

Oglasi

Barbara Šegetin i Damir Džumhur izabrali ime za sina, rodit će se u Beogradu

Damir Džumhur i Barbara Šegetin su u aprilu otkrili kako uskoro očekuju prinovu nakon devetomjesečne veze. 

Oni su prošlog mjeseca napravili malu zabavu na kojoj su otkrili da će postati roditelji te da će dobiti sina.

Oni su prošlog mjeseca napravili malu zabavu na kojoj su otkrili da će postati roditelji te da će dobiti sina.

U razgovoru za emsiju Exkluziv hrvatske televizije RTL Džumhur u Barbara su govorili o detaljima njihovog zajedničkog života.

Kako kažu sinu će dati ime sin Luka nakon razgovora sa Barbarnim roditeljima, a trenutni plan je da se sin porodi u Beogradu.

"Molila sam ga da odluku o imenu prepusti meni jer mi je od 16. godine želja da mi se sin zove Marko. Onda smo jednu večer s mojom mamom sjedili na večeri i ona je predložila ime Luka. On je rekao da mu je ljepše Luka nego Marko i 99 posto je da će se zvati Luka", ispričala je Barbara.

Najbolji bh. teniser je kazao da je pomalo bio iznenađen s viješću o trudnoći, a za Barbaru kaže da nije previše zahtjevna.

"Za nju bih sve napravio i da nije trudna, ali nema velikih zahtjeva", kazao je Džumhur o Barbari s kojom je zbog trenutnog stanja vjenačnje stavljeno na čekanje.

Top Komentari

user1611330382
Za njega bi i ja bio tezak protivnik, a reketa nikad uzeo u ruke nisam
4 1
Passionmerka
Wow, koji papcina, luzer...nece brak dugo potrajati
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi