AO: Nadal se mučio, teniser iz Hrvatske priredio veliko razočarenje
FOTO: EPA

Počeo prvi Grand slam sezone

AO: Nadal se mučio, teniser iz Hrvatske priredio veliko razočarenje

H. Zilić

Završen je prvi dan na Australian Openu u obje konkurenciju. Vidjeli smo zanimljivih mečeva, a nekoliko nositelja je svoj nastup završilo već u prvom kolu na prvom Grand slamu sezone koji se igra u Melbourneu.

Razočarao je 23. nositelj hrvatski teniser Borna Ćorić koji je u prvom kolu poražen od češkog tenisera i 71. reketa svijeta Jirija Lehecke. Čeh je slavio sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:3.

Nastup je završio i teniser iz Srbije Dušan Lajović kojeg je eliminisao 22. nositelj Denis Shapovalov iz Kanade. Kanađanin je slavio sa 1:3, po setovima 1:6, 6:4, 1:6 i 1:6.

Dosta borbe u prvom kolu je imao jedan od favorita za osvajanje Australian Opena, španski as Rafael Nadal. Na startu tunira Nadal je na terenu proveo skoro četiri sata i savladao nakon velike američkog tenisera Jacka Drapera sa 3:1, po setovima 7:5, 2:6, 6:4, 6:1.

U drugo kolo u muškoj konkurenciji prošli su još: Cerundolo, Sinner, Etcheverry, Van De Zandschlup, Moutet, Shang, Watanuki, Hurkacz, Korda, Nishioka, Girekspoor, McDonald, Khachanov, Tiafoe, Daniel, Sonego, Kubler, Svrcina, Millman, Eubanks, Fucsovics, Molcan, Hijikata, Norrie, Auger-Aliassime, Tsitsipas, Lestienne, Harris i Medvedev.

U konkurenciji teniserki ispala je 25. nositeljica Čehinja Bouzkova od koje je sa 2:0 bila bolja kanadska predstavnica Andreescu.

Oglasi

Dalje je prošla Slovenka Juvan savladavši predstavnicu Francuske Janicijević sa 2:0. Kraj je na startu bio i za 28. nositeljicu Anasimovu iz SAD-a koju je sa 2:0 savladala Ukrajinka Kostyuk.

U ostalim mečevima kod teniserki nije bilo većih iznenađenja.

Plasman u drugo kolo izborile su: Swiatek, Osorio, Bucsa, Rybakina, Muchova, Collins, McNalliy, Baindl, Bondar, Ostapenko, Zheng, Pera, Raducanu, Gauff, Pegula, Sasnovich, Gadecki, Krjeickova, Burel, Kalinina, Kvitova, Keys, Wang, Podorska, Azarenka, Teichmann, Zhu, Shnaider, Sakkari.

Australian Open se nastavlja večeras preostalim mečevima drugog kola u obje konkurencije.

Dan počinje u 1 sat iza ponoći po centralnoevropskom vremenu.

Na teren će sutra i Novak Đoković koji će igrati protiv Španca Carballesa Baene, a taj meč je na rasporedu oko 10:30 ujutro po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

omer
Jack Draper je britanski teniser, a ne americki.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi