Hrvatski teniser nastavlja svoje snove: Očekuje ga duel protiv Novaka Đokovića!
FOTO: EPA

Australian Open

Hrvatski teniser nastavlja svoje snove: Očekuje ga duel protiv Novaka Đokovića!

H. Zilić

U nedjelju (14. januara) počinje prvi Grand slam sezone Australian Open i prema tradiciji januar će ponuditi teniska uzbuđenja, a održan je i žrijeb za prvi Grand slam u sezoni.

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković je dobio zanimljivg rivala u prvom kolu. U Melbourneu Parku Đoković će u prvom kolu odmjeriti snage sa mladim hrvatskim teniserom Dinom Prižmićem (18) za kojeg će duel protiv Đokovića biti i najvrijedniji u karijeri u to nema sumnje.

Naravno, Đoković je apsolutni favorit, ali vidjet ćemo kako će se mladi Hrvat suprostaviti najboljem teniseru današnjice.

Prvo kolo u muškoj konkurenciji donosi još nekoliko zanimljivih duela.

Oglasi

Murray će igrati protiv Etcheverrya, Čilić protiv Marozsana, a svakako da će dosta pažnje izazvati okršaj Berrettinija i Tistsipasa.

Uzbudljivo bi moglo biti i u okršaju Tiafoea i Ćorića kao i u duelu De MIanura i Raonića. Dimitrov ide na Fucsovicsa, a Medvedev na Atmanea koji je u kvalifikacijama izbacio našeg Nermana Fatića.

Lajović će igrati na startu Australian Opena protiv Italijana Zeppieria koji je u kvalifikacijama izbacio Damira Džumhura, a prvo kolo donosi i njemački okršaj Zvereva i Koepfera.

I u konkurencji teniserki ima nekoliko zanimljivh duela, a prva igračica svijeta Swiatek otvara turnir protiv Amerikanke Kenin, a u najavi će zanimljiv duel biti između Petre Martić i Ajle Tomljanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi