Ajla Tomljanović razočarala domaće navijače
FOTO: EPA

Australian Open

Ajla Tomljanović razočarala domaće navijače

H. Zilić

Prvi dan Australian Opena zaključen je duelom između 43. teniserke svijeta i domaće uzdanice Ajle Tomljanović i šeste nositeljice na turniru Španjolke Paule Badose Gilbert.

Prvi set je donio vrlo dobar tenis, a trajao je skoro sat vremena.

Tomljanovićeva je imala svoje šanse da set preokrene u svoju korist, ali presudio je jedan brejk španske teniserke koja je set dobila sa 4:6.

U drugom setu Ajla Tomljanović kao da je nestala sa terena.

Badosa je igrala uraganski i australskoj teniserki nije dala ni minimalne šanse da bilo šta napravi i drugi seti privodi kraju sa 0:6 za konačnoh 0:2 po setovima, što je na kraju i razočaralo domaće navijače koji su u Ajli imali veliku uzdanicu na prvom Grand slamu sezone.

Australian Open, 1. kolo:

Ajla Tomljanović - Paula Badosa Gilbert (6) 0:2 (4:6, 0:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi